Main menu:

За производителя

Земеделското стопанство Il Pucino започва дейността си през 1997 г. с експериментално отглеждане на Алое Aрборесценс върху крайбрежните земи на северо-източната част на град Триест, Италия. Поради климатични причини, през 2000 г. то е прехвърлено към Валдерис, Сицилия (в провинция Трапани), на няколко метра от морето, в оптималната за растението среда, далеч от всякакви възможни замърсявания.

Оттогава, благодарение на внимателен подбор на най-добрите сортове на растението и благодарение на все по-нарастващото търсене на пазара, култивирането е значително разширено, така че днес това е най-голямата плантация за отглеждане на Алое Арборесценс в Италия на открит въздух, с 10,000 растения и добив от около 2000 кг пресни листа на месец.

Култивирането и производството се извършват в съответствие с европейското право относно Биологичното земеделие и продуктите са сертифицирани като „био“ от Средиземноморския Сертифициращ Институт (Mediterranean Certifying Institute). Стопанството обхваща целия производствен процес: всяка седмица, веднага след прибирането на всяка реколта, листата се изпращат в лабораториите със седалище в гр. Триест, където се извършва производството. Търговските офиси са също тук; така че готовият продукт бива произведен и опакован в рамките на 24 часа. През последните 10 години нашите усилия са концентрирани върху постигане на ниво на съвършенство във всички фази на нашата дейност, от културата на растението до крайния продукт, с цел да се гарантира изключително качество и свежест за всеки клиент.

Има много доказателства, че предимствата на съдържащите се в растението съставки са безброй и това ни окуражава да продължим работата си в тази посока.

Ние искаме нашият продукт да достигне всеки, който има нужда от него и вярваме, че той е мощен съюзник в самостоятелния процес на изцеление на организма.